5 Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο σας!

20 Ιανουαρίου 2017

Γνωρίζουμε πως πολλές φορές το να πάτε γυμναστήριο μετά τη δουλειά φαντάζει…άθλος! Δεν έχουμε πάντα την ενέργεια, ειδικά μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο. Από την άλλη, η υγεία και η καλή μας φυσική κατάσταση πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα στη ζωή μας. Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχουν πάντα οι εναλλακτικές λύσεις, όπως οι ασκήσεις στο γραφείο! Σας προτείνουμε 5 από αυτές!

 

 

paper pushups.png

 

1. Κάμψεις επί χάρτου!

 

Μια ιδανική άσκηση για να τονώσετε γενικά το σώμα και να ενδυναμώσετε τα μπράτσα σας. Αντικρύζοντας το γραφείο, τοποθετείστε και τα δύο χέρια σας στην άκρη του επίπλου. Απομακρύνετε προς τα πίσω τα πόδια σας από το γραφείο, ώσπου το σώμα σας να κάνει 45 μοίρες. Κάντε 12 κάμψεις. Θα έχετε τονώσει τα μπράτσα σας σε ελάχιστο χρόνο!

 

book press.png

 

2. Χρησιμοποιώντας  βιβλία ως βαράκια!

 

Τα βαριά βιβλία εκτός από βαρίδια, τα χρησιμοποιούμε και ως διακοσμητικό στοιχείο. Γνωρίζετε όμως πως μπορούν να γίνουν ένας ιδανικός σύμμαχος για τους τρικέφαλους σας; Πώς; Με αυτή την έξυπνη άσκηση. Καταρχάς βρείτε το πιο βαρύ βιβλίο στο γραφείο. Πάρτε το και με τα δύο χέρια σηκώστε το πάνω από το κεφάλι σας, κρατώντας το πίσω από το κεφάλι και το λαιμό. Ακολούθως, υψώστε τα μπράτσα σας πάνω και μετά κατεβάστε τα κάτω μέχρι το λαιμό σας! Οι τρικέφαλοι σας, θα σας ευχαριστούν!

 

chair squats.png

 

3. Βαθιά καθίσματα στο γραφείο

 

Είναι γνωστό πως το να καθόμαστε πολλές ώρες, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας. Ας εκμεταλλευτούμε όμως την καρέκλα για να γυμναστούμε, τονώνοντας το κάτω μέρος του σώματος.  Σταθείτε περίπου 15 εκατοστά μπροστά από την καρέκλα του γραφείου σας με την πλάτη σας γυρισμένη στην καρέκλα. Χαμηλώστε το σώμα σας, μπροστά από την καρέκλα, κρατώντας την πλάτη σας όρθια μέχρι να αγγίξετε την καρέκλα, περίπου σαν την κίνηση που κάνετε για να καθίσετε. Σηκωθείτε πάνω και επαναλάβετε. Τα χαμηλά καθίσματα είναι  ιδανικά για να ενδυναμώσουν τους τετρακέφαλους!

 

unnamed.png

 

4. «Βουτιές» στο γραφείο

 

Αυτή είναι μια ακόμα πολύ άσκηση ενδυνάμωσης των ώμων και των τρικέφαλων. Με την πλάτη σας γυρισμένη στο γραφείο, ανοίξτε τα χέρια σας, έχοντας τα περίπου στο ύψος του ώμου σας, έχοντας τα πόδια σας ανοικτά. Ακολούθως, λυγίστε τους ώμους σας και καθίστε κάτω χαμηλά. Σηκωθείτε και ισιώστε τους ώμους σας. Έτσι θα ασκήσετε πίεση στους τρικέφαλους σας και θα τους γυμνάσετε.

 

leg stretches.png

 

5. Γυμνάζοντας τα πόδια

 

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για τα πόδια. Καθώς κάθεστε στο γραφείο σας, ισιώστε το ένα από το πόδι σας ή ακόμα και τα δύο και κρατήστε τα ψηλά στον αέρα για 5 δευτερόλεπτα. Ακολούθως, χαμηλώστε τα, στο έδαφος χωρίς να αγγίξουν κάτω. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε. Και το καλύτερο; Κανείς από τους συναδέλφους σας δεν θα καταλάβει ότι γυμνάζεστε!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές