3 συνταγές με γάλα για τα μαλλιά και το πρόσωπο

17 Φεβρουαρίου 2016
Μην το πιείτε: λουστείτε το, «φορέστε» το ή απλώστε το και μεταμορφωθείτε φυσικά… 
 
Φαντάσου τα μαλλιά σου, ταλαιπωρημένα, θαμπά, ξηρά, να ζουν το δικό τους προσωπικό δράμα και να σε παρακαλούν σιωπηλά, να τα περιποιηθείς σε βάθος με τον πλέον φυσικό τρόπο. Όπως κάναν οι παλιοί, πολύ πριν ανακαλυφθούν τα σαμπουάν και conditioners του εμπορίου και οι μάσκες ομορφιάς σε βάζα και φακελάκια. Με γάλα και τα παράγωγά του, με το λιπαρό, γεμάτο άρωμα και θρεπτικά συστατικά αβοκάντο, με πηχτό γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο της μάνας γης… Νιώθεις ήδη πάνω στην επιδερμίδα σου τις ενυδατικές, βιταμινούχες, αναζωογονητικές ιδιότητες των φυσικών προϊόντων περιποίησης, δεν είναι; 
 
Οι πρωτεΐνες γάλακτος έχουν το επιπλέον προτέρημα ότι δεσμεύουν νερό κι απορροφούνται απόλυτα από το δέρμα. Χαρίζουν περισσότερο από το 40% των απαραίτητων για την επιδερμίδα αμινοξέων,  γεγονός που συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου, ελαστίνης αλλά και κερατίνης. Πάμε να φτιάξουμε τα δικά μας  καλλυντικά ομορφιάς και περιποίησης διαρκείας, στο σπίτι, με δοκιμασμένες συνταγές.
 
Θέλω φυσική μάσκα μαλλιών για να νιώσω ολοκληρωμένα όμορφη!
 
Θα χρειαστούμε: 
 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
 
½ κούπα γάλα καρύδας
 
1 αβοκάντο
 
Πάμε…
 
Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε με προσοχή το κουκούτσι και σε μπολάκι πολτοποιούμε το τρυφερό, βρώσιμο μέρος του φρούτου με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή κουταλιού. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε ξανά να δημιουργηθεί μια πηχτή πάστα. Χύνουμε σιγά-σιγά και το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε σκεύος κατάλληλο για το microwave, ζεσταίνουμε τη χειροποίητη μάσκα μας στο φούρνο μικροκυμάτων για 20’’. 
 
Απλώνουμε το δημιούργημά μας κατά μήκος των μαλλιών, κάνουμε και λίγο μασάζ, τυλίγουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 30’ να τραβήξουν τα θρεπτικά συστατικά των υλικών μας. Ξεβγάζουμε πολύ καλά με χλιαρό ή ζεστό νερό. Τα μαλλιά μας είναι και πάλι υπέροχα κι έτοιμα να δεχτούν πολλά χάδια!
 
Θέλω conditioner να θρέψει πλούσια και γενναιόδωρα τα μαλλιά μου!
 
Θα χρειαστούμε: 
 
1 αβγό
 
5 κ.σ. γιαούρτι
 
Πάμε…
 
Με το μίξερ χειρός ή αν είμαστε ταχυδακτυλουργοί με το χέρι, χτυπάμε πολύ καλά να αφρίσει το αβγό. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε ξεχωριστά, πολύ ζωηρά το γιαούρτι να έρθει να γίνει λεία, λιγότερο συμπαγής κρέμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αβγό κι ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά μας.
 
Απλώνουμε την κρέμα μαλλιών στο κεφάλι μας, φροντίζοντας να πάει παντού και κάνουμε ένα καλό μασά. Τυλίγουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε το conditioner να δράσει καλά-καλά για 15’ το πολύ. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό (και μόνο) νερό. Τα μαλλάκια μας είναι και πάλι ευτυχισμένα!
 
Θέλω μάσκα προσώπου να συνέλθει η θαμπή μου επιδερμίδα!
 
Θα χρειαστούμε: 
 
1 κούπα (φρέσκο) γάλα
 
1 κ.γλ. κονιάκ
 
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
 
Πάμε…
 
Η τέλεια ευκαιρία για μια κούρα βαθιάς περιποίησης προσώπου σε… οριζόντια θέση. Λοιπόν, παίρνουμε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι και ζεσταίνουμε το γάλα, με τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο ώστε να το αντέχει ευχάριστα το πρόσωπό μας. Κάνουμε και μια δοκιμή με το δαχτυλάκι, να είμαστε σίγουροι. Βρέχουμε μαξιλαράκια από βαμβάκι με μπόλικο μείγμα και σκεπάζουμε πατώντας με τα δάχτυλα πάνω στην επιδερμίδα μας. Μένουμε έτσι ξαπλωμένοι για 10’-15’. Εάν νιώσουμε ότι κρυώνει ενοχλητικά κάποιο κομμάτι βαμβάκι, μπορούμε να το εμποτίσουμε όσες φορές χρειαστεί. Et voilà! Εμείς και τ’αστέρια!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές