10 διασκεδαστικές αλήθειες για τον πιο αγαπημένο διαγωνισμό τραγουδιού στον κόσμο – τη Eurovision!

09 Μαΐου 2017
Αυτή είναι η εποχή που διεξάγεται η Eurovision, ο πιο αγαπημένος διαγωνισμός τραγουδιού. Για να προετοιμαστούμε, κάναμε λίγη έρευνα και μάθαμε τα πιο κάτω για την ιστορία του.
 
Αλήθεια #1: Χρόνια πολλά, Eurovision!
Η Eurovision θα γίνει 62 χρονών φέτος, αφού ξεκίνησε το 1956!
 
Αλήθεια #2: Οι πιο πετυχημένες χώρες
Οι πέντε πιο πετυχημένες χώρες του διαγωνισμού μέχρι τώρα, είναι η Ιρλανδία με 7 νίκες, η Σουηδία με 6 και η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Λουξεμβούργο με 5.
 
Αλήθεια #3: Οι λιγότερο πετυχημένες…
Η Πορτογαλία είναι η ΛΙΓΟΤΕΡΟ πετυχημένη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision, με τη χαμηλότερη βαθμολόγια και μην καταφέρνοντας ποτέ να φτάσει στην τελική πεντάδα.
 
Αλήθεια #4: Mamma Mia!
Το αγαπημένο μας σουηδικό pop συγκρότημα, ABBA, έκανε το ντεμπούτο το μετά τη νίκη του στην Eurovision, το 1974. Ειρωνεία; Το γκρουπ έλαβε ΜΗΔΕΝ βαθμούς από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Αλήθεια #5: Ένας διαγωνισμός που γεννήθηκε από μια αντίθεση
Αρχικά, η Eurovision είχε δημιουργηθεί το 1950, ως ένα διαγωνισμός κλασικής μουσικής – ένας θεσμός, με ελπίδα να ενώσει τους Ευρωπαίους μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
 
Αλήθεια #6: Τα διάσημα ταλέντα της Eurovision 
Η αγαπημένη μας Καναδή τραγουδίστρια, Celine Dion, αντιπροσώπευσε την Ελβετία στον διαγωνισμό το 1988.
 
Αλήθεια #7: Ευρώπη/ Όλοι οι άλλοι
Παρόλο που ο διαγωνισμός ονομάζεται Eurovision, εντούτοις μη-ευρωπαϊκές χώρες, δικαιούνται να διαγωνιστούν. Ανάμεσά τους η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Αρμενία, το Μαρόκο κλπ. Ο λόγος; Οποιαδήποτε χώρα που είναι μέλος της EBU ( European Broadcasting Union) δικαιούται να λάβει μέρος και μπορεί να μην είναι «Ευρωπαϊκή».
 
Αλήθεια #8: Volare, ooohoh! 
Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια που προέκυψαν από την Eurovision είναι το Nel Blu Di Pinto Di Blu του Domenico Mudugno, που διαγωνίστηκε το 1958.
 
Αλήθεια #9: Παγκόσμια ρεκόρ!
Στην πιο πρόσφατη ιστορία της, η Eurovision περιλήφθηκε στο παγκόσμιο βιβλίο ρεκόρ της Guinness το 2015, ως ο μεγαλύτερος σε διάρκεια, μουσικός διαγωνισμός που μεταδίδεται τηλεοπτικά. X- Factor, νίκησε αν μπορείς! 
 
Αλήθεια #10: Φιλικό προς τα ζώα 
Αν και έχουμε δει κατά καιρούς τρελές και ακραίες παρουσιάσεις στην Eurovision, είναι απαγορευμένο να συμμετέχουν ζώα στη σκηνή.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές