10 + 1 χρήσεις του λαδιού καρύδας στα παιδιά!

06 Ιουνίου 2015
Το βιολογικό λάδι καρύδας είναι πια το must-have προϊόν ομορφιάς για τις γυναίκες. Είναι γεμάτο βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, τα οποία είναι αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά, ο,τι καλύτερο για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Και μιας και δεν έχει ούτε ίχνος χημικά στη σύστασή του, ειδικά το βιολογικό, θα μπορούσε με διάφορους τρόπους να χρησιμοποιηθεί και στην καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Ας δούμε λοιπόν με ποιούς τρόπους μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο απαλό δερματάκι του μωρού μας! 
 
1. Μασάζ
Την επόμενη φορά που θα έχετε λίγο χρόνο να κάνετε μασάζ στο μωράκι σας αντί για άλλο λάδι ή λοσιόν, χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας. Είναι ευεργετικό για το δέρμα και βοηθάει στην ενυδάτωσή του.
 
2. Μαλλιά
Λίγη ποσότητα λαδιού καρύδας αποτελεί εξαιρετικό μαλακτικό που θα ξεμπλέξει τα ατίθασα, μπλεγμένα μαλλιά του παιδιού σας. Ειδικά για παιδιά με σγουρά μαλλιά! 
 
3. Νινίδα
Πολλές φορές τα βρέφη αντιμετωπίζουν το δερματικό πρόβλημα που ονομάζεται νινίδα και εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Απλώστε μία ώρα πριν το λούσιμο λάδι καρύδας στο κεφαλάκι του, σκεπάστε το με ένα σκουφάκι και αφήστε το να δράσει ευεργετικά. Στην συνέχεια χτενίστε με μια τρίχινη βρεφική βούρτσα. 
 
4. Μηκώνιο
Το μηκώνιο, τα πρώτα κόπρανα του νεογέννητου, είναι δύσκολο να καθαριστούν. Εφαρμόστε σε ένα βαμβάκι λίγο λάδι καρύδας και καθαρίστε με ευκολία την περιοχή. Τόσο απλά! 
 
5. Σύγκαμα
Εφαρμόστε στην περιοχή που το δέρμα είναι ερεθισμένο λάδι καρύδας αντί για κρέμα για το σύγκαμα και δείτε το που θα εξαφανιστεί. Βοηθάει επίσης και στην καταπολέμηση της καντιντίασης, των εξανθημάτων στο δέρμα εξαιτίας του μύκητα Candida, που μπορεί να παρουσιάσει ένα νήπιο. 
 
6. Βρεφική ακμή
Μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι καρύδας τοπικά στα σημεία, που το μωρό σας παρουσιάζει ακμή για να την περιορίσετε. 
 
7. 'Εκζεμα
Αν το μικρό σας εμφανίσει έκζεμα, δοκιμάστε για την θεραπεία του το λάδι καρύδας. Η αντιφλεγμονώδης δράση του θα ανακουφίσει από τον ερεθισμό και θα βοηθήσει στην καταπολέμησή του. 
 
8. Ψείρες
Όταν χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με το μηλόξυδο, αποτελεί έναν αθώο, χωρίς χημικά, τρόπο εξολόθρευσης των ψειρών. 
 
9. Λάδι μπάνιου
Λίγες σταγόνες στο μπάνιο του μωρού θα ενυδατώσουν άμεσα το δέρμα του. 
 
10. Τσιμπήματα κουνουπιών
Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, διάφορα έντομα αρχίζουν να τσιμπούν τα μωράκια μας. Τα ανακουφίζουμε από τη φαγούρα αν τρίψουμε στην περιοχή λάδι καρύδας. 
 
11. Δερματικά προβλήματα
Πέραν από το έκζεμα το λάδι καρύδας ανακουφίζει από τα προβλήματα του δέρματος όπως η ψωρίαση και δερματίτιδα. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές