Ζαμπονοτυρόπιτα (με έτοιμη σφολιάτα)

19 Ιουνίου 2015
Πανεύκολη πίτα, πεντανόστιμη και πολύ οικονομική, με τις σούπερ METROπροσφορές!
 
Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο σφολιάτα
200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια 
200 γρ. γκούντα κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. ζαμπόν (χαμ) κομμένο σε λωρίδες
6 κ.σ. κέτσαπ
1 αβγό
1-2 κ.σ. γάλα
 
Πάμε…
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί τα τυριά με το ζαμπόν. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και με ένα πινέλο (ή χαρτί κουζίνας) το λαδώνουμε ελαφρώς. Στρώνουμε καλά-καλά 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας, με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω του την κέτσαπ και σκεπάζουμε με το μείγμα του αλλαντικού και των τυριών. «Κλείνουμε» την πίτα με το 2ο φύλλο της σφολιάτας και με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε την άψητη πίτα σε μεγάλα, ατομικά κομμάτια. Σε μια κούπα χτυπάμε ζωηρά με ένα πιρούνι το αβγό ολόκληρο με λίγες σταγόνες γάλα, να αφρίσει και να «σπάσει» η πολλή αβγουλίλα. Αλείφουμε το κάθε κομμάτι με το μείγμα, ώστε η ζαμπονοτυρόπιτά μας να πάρει ένα ευχάριστο ρόδινο χρώμα. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40’. Καλή όρεξη!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές