Χειμώνας σημαίνει…σούπα!

27 Ιανουαρίου 2018

Υλικά ( για 6 μερίδες)

½ φλ. φακές

1 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κοτσάνι σέλερι, κομμένο σε λωρίδες

1 φλ. λάχανο, κομμένο

2 φλ. ζωμό κοτόπουλου

3 καρότα, κομμένα

1 σκ. σκόρδο, λιωμένη

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι αλεσμένο

¼ κ.γ. μαύρη ζάχαρη

½ κ.γ ξηρό βασιλικό

½ κ.γ. ξηρό θυμάρι

¼ κ.γ. σκόνη κάρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα ή μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο, μαζί με νερό, τόσο όσο να καλύπτει δύο φορές τις φακές. Ψήνουμε, μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τις φακές και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το λάχανο, το ζωμό κοτόπουλου, τα καρότα και το σκόρδο μαζί με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, βασιλικό, θυμάρι και κάρυ. Τα αφήνουμε να ψηθούν, αφήνοντας τα να σιγοβράσουν για 1 1/2/ - 2 ώρες ή μέχρι όλα τα υλικά να έχουν μαλακώσει.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε, slow cooker βάλτε μέσα όλα τα υλικά και μαγειρέψτε σε χαμηλή ένταση για 8-10 ώρες ή σε ψηλή, για 4 ώρες ή μέχρι οι φακές να έχουν σπάσει και τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές