Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα την κόβουμε σε φέτες και μετά σε μέτρια κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε με τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα σκόρδα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε όλα τα ψητά λαχανικά σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ζωμό, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά. Βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να κοχλάσει ο ζωμός. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο ζωμό ή νερό.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη. Σερβίρουμε περιχύνοντας τη σούπα με την κρέμα καρύδας. Βάζουμε από πάνω τους καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους και τις νιφάδες τσίλι. Απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.
Για να καβουρδίσουμε τους κολοκυθόσπορους τους βάζουμε σε καυτό τηγάνι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.