Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού

10 Νοεμβρίου 2025
linkedin
Μερίδες
8-10
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
55'
Υλικά
  • 3/4 φλ. (200ml) ελαιόλαδο
  • 1 φλ. (250ml) φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 
  • 1/3 φλ. (90ml) χαρουπόμελο 
  • 1/3 φλ. (85ml) νερό
  • 1 κουταλάκι (5ml) εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1 φλ. (230γρ.) ζάχαρη
  • 2 κουταλιές (10γρ.) ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 ½ φλ. (375γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Self Raising)
  • 1 κουταλάκι (8γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι (2γρ.) μαγειρική σόδα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

 

 
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα με διαστάσεις 11Χ32 εκ. 
  3. Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χαρουπόμελο, το νερό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. 
  4. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Για να δούμε ότι είναι έτοιμο μπήγουμε ένα ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο του κέικ, αν είναι στεγνό είναι το αφαιρούμε από το φούρνο. 
  5. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές