Ας τσικνίσουμε!

06 Φεβρουαρίου 2018
Ας τσικνίσουμε!

Για την Tσικνοπέμτη σας δίνουμε 2 υπέροχες μαρινάδες για κοτόπουλο στα κάρβουνα!

*Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι, από τις Υπεραγορές ΜΕΤΡΟ. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να ανάψετε τα κάρβουνα!

Μαρινάδα με μουστάρδα και μέλι

Μια εύκολη μαρινάδα, πολύ ελαφρώς πικάντικη

 

Υλικά (Για ½ κιλό κοτόπουλο)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμόνι και το ξύσμα του

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

Λίγο μπούκοβο

Αλάτι, πιπέρι

½ κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Σε ένα βαθύ pyrex τοποθετούμε το κοτόπουλο, περιχύνουμε τη μαρινάδα, ώστε να πιάσει παντού και καλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε το pyrex στο ψυγείο και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 12-24 ώρες.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το περνούμε σε σμίλες (αν δεν είναι ήδη κοτόπουλο σουβλάκι περασμένο σε ξυλάκι) και ψήνουμε στα κάρβουνα. Ψήνουμε την κάθε πλευρά, για περίπου 3-4 λεπτά.

 

Μαρινάδα με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Μια εύκολη μαρινάδα με μπαχαρικά της Μεσογείου!

 

Υλικά (Για ½ κιλό κοτόπουλο)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. μαϊντανό, φύλλα και άκρες μαζί

½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι

1 σκ. σκόρδο

Ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού

½ κ.γ. πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Σε ένα βαθύ pyrex τοποθετούμε το κοτόπουλο, περιχύνουμε τη μαρινάδα, ώστε να πιάσει παντού και καλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε το pyrex στο ψυγείο και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 2 ώρες.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το περνούμε σε σμίλες (αν δεν είναι ήδη κοτόπουλο σουβλάκι περασμένο σε ξυλάκι) και ψήνουμε στα κάρβουνα. Ψήνουμε την κάθε πλευρά, για περίπου 3-4 λεπτά.