Καιρός για γλυκό Halloween!

30 Οκτωβρίου 2020
linkedin
Μερίδες
για 12 whoopie pies
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
85 λεπτά
Υλικά

Για τα κέικ
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ φλ. σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη, περασμένη από κόσκινο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. baking powder
½ κ.γ.αλάτι
1 στικ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ.καφέ ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ.υποκατάστατο buttermilk (δείτε σημείωση)

Για τη γέμιση
2 στικ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
1 κλωνάρι βανίλιας, κομμένο στη μέση, χωρίς σπόρια
250 γρ. marshmallow fluff 
Πορτοκαλί και πράσινο χρώμα μαγειρικής

Για τα μάτια
Λευκή ζαχαρόπαστα
Μαύρη ζαχαρόπαστα

Σημείωση
Για να φτιάξουμε 1 φλιτζάνι υποκατάστατου buttermilk, σε ένα δοχείο μέτρησης υγρών, βάζουμε 1 κ.γ. ξύδι. Ακολούθως προσθέτουμε γάλα μέχρι να φτάσει η στάθμη στο 1 φλιτζάνι και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και απλώνουμε λαδόκολλα πάνω σε 2 μεγάλα ταψιά ψησίματος. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τη σκόνη κακάο, μαγειρική σόδα, baking powder και αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο και την καφέ ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέσα τα ξηρά υλικά και το υποκατάστατο buttermilk, σε 3 δόσεις. Ξύνουμε τα πλάι και τον πάτο του μπολ καθώς χτυπάμε. 
 
Με μια κουτάλα παγωτού για 3 περίπου κουταλιές, τοποθετούμε 12 μπάλες πάνω στα ταψιά, σε απόσταση περίπου 2,5-4 εκ. η καθεμιά. Ψήνουμε τα κέικ στο κάτω μέρος και στο άνω ⅓ μέρος του φούρνου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα κέικ και να σταθεροποιηθούν. Στη μισή ώρα του ψησίματος, ανταλλάζουμε τις θέσεις των ταψιών. Μεταφέρουμε τις λαδόκολλες σε μια κρύα επιφάνεια και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς.
 
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και τα σπόρια της βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε μέσα το marshmallow fluff. Χωρίζουμε τη γέμιση σε τρία μπολ και ανακατεύουμε μέσα, στο ένα το πορτοκαλί χρώμα, στο άλλο το πράσινο και το τελευταίο το αφήνουμε λευκό. Ακολούθως, προσθέτουμε την κάθε γέμιση, σε ένα διαφορετικό κορνέ με ένα μεγάλο σκέτο στόμιο.
 
Γεμίζουμε, χρησιμοποιώντας εναλλάξ τα τρία χρώματα της γέμισης, πάνω στις επίπεδες πλευρές των 12 κέικ και κλείνουμε τα whoopie pies, πιέζοντας ίσα ώστε να κατανέμουμε ίσα τη γέμιση στα πλαινα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά. Κόβουμε την λευκή και την μαύρη ζαχαρόπαστα ώστε να δημιουργήσουμε 24 μάτια, τα τοποθετούμε πάνω στις whoopie pies και σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές