Η ιδανική καλοκαιρινή σαλάτα!

14 Ιουνίου 2018

Υλικά ( 4 μερίδες)

Για τη μαρινάδα/dressing

1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός

¼ φλ. ελαιόλαδο

3 σκ. σκόρδο, χωρισμένες στη μέση

½ κ.σ. ξηρή ρίγανη

½ κ.γ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς πέτσα

250 γρ. μακαρόνια (όποιο σχήμα θέλετε, βίδες, φιογκάκια κλπ. – εμείς χρησιμοποιήσαμε κριθαράκι)

1 πιπεριά ( όποιο χρώμα θέλετε)

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 μεγάλο αγγουράκι, κομμένο σε κύβους

¼ ματσάκι μαϊντανό

70 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση

Ξύνουμε το λεμόνι και παίρνουμε το ξύσμα. Το αφήνουμε στο πλάι. Στύβουμε το λεμόνι σε ένα ξεχωριστό μπολ. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον ¼ του φλιτζανιού, χυμό.

Ετοιμάζουμε το dressing και τη μαρινάδα. Λιώνουμε τις δύο από τις τρεις σκελίδες σκόρδο και τις ανακατεύουμε καλά μαζί με το χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια μικρή διάφανη πλαστική τσαντούλα με φερμουάρ και προσθέτουμε το μισό dressing, φυλάγοντας το υπόλοιπο για να το προσθέσουμε στη σαλάτα μετά. Λιώνουμε ακόμα μια σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε στη τσαντούλα μαζί με το κοτόπουλο και τη μαρινάδα. Αφαιρούμε τον αέρα από την τσάντα και την τρίβουμε, έτσι ώστε να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο με τη μαρινάδα. Βάζουμε τη τσαντούλα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 30 λεπτά.

Ταυτόχρονα, ψήνουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα στήθη του κοτόπουλου και τα ψήνουμε και από τις δύο μεριές. Πρέπει να υπάρχει αρκετό λάδι από τη μαρινάδα, ούτως ώστε να μην κολλάει το κρέας στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Ακολούθως το κόβουμε σε μικρά κομμάτια/μπουκιές.

Ακολούθως ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε το αγγουράκι και τη πιπεριά σε κυβάκια, τα ντοματίνια στη μέση,  χοντροκόβουμε το μαϊντανό και τέλος κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια.

“Kτίζουμε” τη σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το αγγουράκι, το πιπέρι, τα ντοματίνια, το μαϊντανό και το κοτόπουλο. Σκορπίζουμε τη φέτα από πάνω και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Περιχύνουμε από πάνω το υπόλοιπο dressing και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές