Τταβάς νηστίσιμος

01 Απριλίου 2022
linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 50 λεπτά
Υλικά

1 1/2 φλ. (150γρ.) πατάτες κοµµένες σε κύβους
1 1/2  φλ. (225γρ.) καρότα κοµµένα στη µέση και µετά σε χοντρές φέτες
2 φλ. (200γρ.) κολοκυθάκια κοµµένα στη µέση και µετά σε χοντρές φέτες
1 φλ. (170γρ.) αγκινάρα κομμένη σε φέτες 
2 φλ. (400γρ.) ντοµάτες κοµµένες σε κυβάκια
2 φλ. (200γρ.) ξηρά κρεµµύδια κοµµένα σε φέτες
2/3 φλ. (150γρ.) ρύζι καρολίνα
1/2 φλ. (120ml) ελαιόλαδο
1 κουταλιά (6γρ.) αρτυσιά (κύµινο)
2 κουταλάκια (16γρ.) αλάτι αλάτι
½ κουταλάκι µαύρο πιπέρι
2 φλ. (500ml) ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, την αγκινάρα, τις ντοµάτες, τα κρεµµύδια, το ρύζι (το ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε), το ελαιόλαδο, την αρτυσιά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νερό. Σκεπάζουμε με αντικολλητική λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιµο για ακόμα 15-30 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει το φαγητό. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές