Για ένα γλυκό πρόγευμα

31 Μαρτίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 12 μάφιν
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
40 λεπτά
Υλικά
3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
6 κ.γ., κοφτά, πραλίνα φουντουκιού και επιπλέον για διακόσμηση
6 κ.γ. κοφτά, φυστικοβούτυρο και επιπλέον για διακόσμηση
3 ½ κ.γ. Baking powder
¾ κ.γ. αλάτι
1 φλ. ζάχαρη και επιπλέον για πασπάλισμα
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. λάδι
1 φλ. γάλα πλήρες σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C και βάζουμε χάρτινες θήκες για μάφιν στις θήκες μας. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι, γάλα και τη βανίλια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
Χύνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί καλά το αλεύρι στο μείγμα. Μόλις εξαφανιστούν οποεσδήποτε γραμμούλες από το αλεύρι, σταματάμε να ανακατεύουμε. Αν ανακατέψουμε πολύ, τα μάφιν μας θα έχουν υφή σαν ψωμί. 
Γεμίζουμε την κάθε θήκη με 4 κουταλιές από το μείγμα. 
Πάνω σε κάθε μάφιν βάζουμε ¼ κουταλάκι του γλυκού νουτέλα και ¼ κ.γ. φυστικοβούτυρο και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους μέσα στο μείγμα για να δημιουργήσουμε σχήματα.
Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη από πάνω και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι τα μάφιν να έχουν ροδίσει ελαφρώς και όταν βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μάφιν, να βγαίνει μαζί  με λίγα ψίχουλα.
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές