Ζουμερό Pulled Pork sandwich!

31 Μαΐου 2018

Το pulled pork, φτιάχνεται παραδοσιακά με χοιρινή κουτάλα. Ο λόγος που ονομάζεται pulled pork είναι γιατί, αφού σιγοψηθεί για ώρες, σε χαμηλή θερμοκρασία, μετά μαλακώνει τόσο πολύ που τεμαχίζεται, δηλαδή “τραβιέται”(pull) εύκολα σε μερίδες. 

Υλικά (4 μερίδες)

1 kg χοιρινή κουτάλα

Αλάτι, πιπέρι,

Λάδι για τηγάνισμα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, λιωμένες

1 κ.σ. σκόνη τσίλι

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ.. πάστα ντομάτας

200 ml σάλτσα ντομάτας

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. ξύδι από μηλίτη

1 κ.σ. Worcestershire sauce

Ψωμάκια για σερβίρισμα

BBQ sauce για σερβίρισμα

Έτοιμες πατάτες για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αλείφουμε τη χοιρινή κουτάλα με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, θερμαίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδοκοκκινίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. Όταν γίνει αυτό, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα αργού μαγειρέματος (slow cooker).

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, διαλύοντας οποιαδήποτε κομματάκια έχουν δημιουργηθεί. Προσθέτουμε 1/4 φλ. νερό για να βοηθήσουμε να διαλυθούν όλα τα κομματάκια. Ακολούθως περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το χοιρινό. 

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, την πάστα ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξύδι και τη σάλτσα Worcestershire. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 8 ώρες, μέχρι το χοιρινό να είναι πολύ τρυφερό. Με δύο πιρούνια, τεμαχίζουμε ή "τραβούμε" το χοιρινό. Πετάμε το περιττό υγρό και ακολούθως προσθέτουμε μερικές κουταλιές σάλτσας μπάρμπεκιου για να παραμείνει μαλακό το χοιρινό. Το σερβίρουμε ζεστό, σε ψωμάκια ή μπριός, με επιπλέον σάλτσα μπάρμπεκιου στο τραπέζι και βέβαια λαχταριστές τηγανητές πατάτες!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές