Καλαμάρι στο τηγάνι με λαδολέμονο

04 Ιουνίου 2021
linkedin
Μερίδες
2 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
10 λεπτά
Υλικά

1 kg φρέσκο καλαμάρι 
1 σκ. σκόρδο 
1 λευκό κρεμμύδι 
Θυμάρι φρέσκο 
1 κ.σ. ρίγανη ξερή 
Ξύσμα ενός λεμονιού
Χυμό ενός λεμονιού 
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν 
70 ml ελαιόλαδο 
1 τμχ τσίλι φρέσκο 
5 gr άνηθο 
30 gr φέτα 
1 τμχ κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κ.σ. μέλι
Φύλλα ρόκκας

 

Εκτέλεση
1. Χαράζουμε το καλαμάρι από τη μέσα πλευρά αφού το έχουμε καθαρίσει πρώτα.
2. Ζεσταίνουμε  ένα σχαροτήγανο και προσθέτουμε μέσα 2 κ.σ ελαιόλαδο για να σοτάρουμε το καλαμάρι.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και τα σοτάρουμε μαζί με το καλαμάρι.
4. Σε ένα ράβδο – μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
5. Για το τελείωμα στο καλαμάρι, προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και τη ρίγανη. 
6. Στήνουμε το πιάτο μας και γαρνίρουμε με τη σάλτσα, έπειτα με τη φέτα πάνω στο καλαμάρι, τα φύλλα ρόκκας και ‘μύτες’ από άνηθο
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές