Η πιο καλή (και έξυπνη) νοικοκυρά!

31 Μαρτίου 2019

 

Πώς να καθαρίσετε το φούρνο
Προσθέστε σόδα στο νερό σε ένα δοχείο για ψεκασμό για να δημιουργήσετε ένα φθηνό αλλά αποτελεσματικό διάλυμα καθαρισμού. Απλώστε την πάστα (το μίγμα νερού και σόδα) σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου, όχι όμως στις γκριλιέρες. Αφήστε το όλη τη νύχτα και την επομένη σκουπίστε τον φούρνο με ένα υγρό πανί. Εάν μείνει λίγη σόδα, ψεκάστε ξίδι από πάνω από αυτό και στη συνέχεια ξανασκουπίστε.

 

Πώς να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων
Τοποθετήστε ένα ποτήρι λευκό ξύδι στο φούρνο μικροκυμάτων σας και ανάψετε το σε ψηλή ένταση για ένα λεπτό. Ο ατμός που δημιουργεί θα σας διευκολύνει να σκουπίσετε τους λεκέδες ενώ ταυτόχρονα θα απομακρυνθούν οι δυσάρεστες οσμές.

 

Πώς να καθαρίσετε τα σφουγγάρια
Καθαρίστε τα σφουγγάρια σας στο φούρνο μικροκυμάτων. Πρώτα μουλιάστε τα σε νερό και ακολούθως τοποθετήστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για τουλάχιστον 1 λεπτό. Αυτό θα βοηθήσει να σκοτώσει τα βακτήρια που βρίσκονται μέσα στο σφουγγάρι.

 

Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα
Κατ 'αρχάς θερμαίνετε την και ψεκάστε λίγο λευκό ξύδι πάνω στις σχάρες. Στη συνέχεια, τρίψτε τις σχάρες χρησιμοποιώντας μισό κρεμμύδι. Το οξύ από το κρεμμύδι θα απαλλάξει την σχάρα σας από τα υπολείμματα που.

 

Πώς να καθαρίσετε τον καναπέ
Εάν ο καναπές σας (όχι δερμάτινος) έχει λεκέδες ή φαίνεται λίγο θολός, ένας εύκολος τρόπος είναι να τρίψετε πάνω καθαρό αλκοόλ. Βάλτε λίγο σε ένα μπουκάλι για ψέκασμα, ψεκάστε τον καναπέ σας και χρησιμοποιήστε ένα πανί ή σφουγγάρι για να το καθαρίσετε.

 

Πώς να καθαρίσετε τις βρύσες
Σκουπίστε βρύσες με βαμβακι μουλιασμένο σε με ξύδι για να απομακρύνετε τα άλατα και τους λεκέδες.

 

Πώς να φρεσκάρετε τα στρώματα
Πασπαλίστε σόδα σε όλο το στρώμα σας και αφήστε την για 1-8 ώρες. Περάστε από πάνω με ηλεκτρική σκούπα για να απορροφήσει τη σόδα που απέμεινε.

 

Πώς να καθαρίσετε εξωτερικές επιφάνειες
Το απορρυπαντικό πλυντηρίου (χωρίς λευκαντικό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό εξωτερικών επιφανειών όπως το ξύλο και το τσιμέντο. Απλά προσθέστε λίγο σε ένα κουβά νερό.

 

Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες νερού στις βρύσες και τις λαβές.
Καθαρίστε τους λεκέδες νερού στις βρύσες και τις λαβές του μπάνιου τρίβοντας τις με μισό λεμόνι. Όχι μόνο θα λάμψουν αλλά θα μυρίζουν ευχάριστα.

 

Πώς να καθαρίσετε τα πλαστικά παιχνίδια
Τοποθετήστε τα παιδικά πλαστικά παιχνίδια (παιχνίδια χωρίς μπαταρίες) στο πλυντήριο πιάτων μαζί με το συνηθισμένο απορρυπαντικό ή δισκίο.

 

Πώς να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικιδίων σας
Τρίψτε τα έπιπλά σας φορώντας τα γάντια της κουζίνας σας. Οι τρίχες, λόγω στατικού ηλεκτρισμού, θα κολλήσουν στα γάντια και θα είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν από τις επιφάνειες. Στη συνέχεια πλύνετε τα χέρια σας - φορώντας τα γάντια -  με νερό και τα μαλλιά θα ξεκολλήσουν.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές