Σουβλάκι με θαλασσινά

01 Απριλίου 2017

Αγαπούμε τα θαλασσινά, αγαπούμε και το σουβλάκι! Έτσι αποφασίσαμε να συνδυάσουμε δύο από τα αγαπημένα μας φαγητά και να δημιουργήσουμε το…σουβλάκι με θαλασσινά! Δεν είναι μόνο ένα απίστευτα νόστιμο πιάτο, αλλά και ένα υγιεινό εναλλακτικό αντί του κανονικού σουβλάκι με κρέας.

 

Υλικά ( για 4 άτομα)

 

  • Ξυλάκια ( ξύλινα ή μεταλλικά)
  • 400 γρ. χταπόδι
  • 400 γρ. καθαρισμένες γαρίδες tiger
  • 400 γρ. καλαμάρι ολόκληρο
  • 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • Αλάτι
  • 1 σκ. σκόρδο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Βουρτσάκι για το σος

 

Εκτέλεση

 

Αν χρησιμοποιούμε ξύλινα ξυλάκια, τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε ένα μπολ με λευκό κρασί, για 20 λεπτά πριν αρχίσουμε τις προετοιμασίες, για να αποκτήσουν μια επιπλέον γεύση!

 

Κόβουμε το χταπόδι, το καλαμάρι και τις γαρίδες σε μικρά ως μέτρια κομμάτια.

 

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά-μέτρια τετράγωνα κομμάτια.

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι, τη ρίγανη, 2 κ.σ. αλάτι και το σκόρδο. Αυτή είναι η μαρινάδα μας.

 

Σύνθεση

Περνάμε τα τρία διαφορετικά θαλασσινά πάνω στα ξυλάκια μας. Μετά περνούμε 2 διαφορετικά χρώματα πιπεριές και επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουν τα ξυλάκια μας ή μέχρι να τελειώσουν τα θαλασσινά και οι πιπεριές. Όταν έχουμε τελειώσει, περνάμε με ένα βουρτσάκι, τη μαρινάδα πάνω από όλα τα ξυλάκια. Τα ψήνουμε στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά ή μέχρι τα θαλασσινά να έχουν ψηθεί από όλες τις μεριές. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ρίγανη και σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι. Καλή όρεξη!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές