Σκανδαλιάρικες quesadillas με ζουμερή guacamole

24 Ιουνίου 2015
Μεξικάνικες τορτίγιες με λιωμένο τυρί, συνοδεία παγωμένης μπύρας… Αμαρτήστε ελεύθερα! 
 
Θα χρειαστείτε:
Για την σάλτσα guacamole:
2-3 ώριμα αβοκάντο
4-5 ώριμες ντομάτες
2 τσίλι (καυτερές πιπεριές)
1 χούφτα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
χοντρό αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγο χυμό από λεμόνι ή λάιμ
 
Για τις quesadillas:
2 χούφτες τριμμένο τυρί τσένταρ
λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 χούφτες φρέσκο κόλιανδρο
1 κόκκινη πιπεριά
λίγα κόκκινα ή πράσινα τσίλι (καυτερές πιπεριές)
τορτίγιες
 
Για το σερβίρισμα:
sour cream
 
Πάμε…
Σε μπλέντερ ρίχνουμε μαζί τα 2 αβοκάντο σε κομματάκια, τις 2-3 ώριμες ντομάτες (ιδανικά χωρίς τα κουκούτσια τους), τις πιπερίτσες καθαρισμένες, μαζί με σκελίδες από φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Τα δουλεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες και τα αβοκάντο μαζί με χοντρό αλάτι να γίνει μια λεία αλοιφή. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε χοντρό αλάτι, μαύρο πιπέρι (ιδανικά από μύλο) και στύβουμε λίγο λεμόνι ή λάιμ, σύμφωνα με τη γεύση μας. 
 
Για τις quesadillas, απλώς προσθέτουμε σε ένα μπολ όλα μας τα υλικά (τα λαχανικά καλά καθαρισμένες και κομμένα σε λωρίδες ή φέτες) κι ανακατεύουμε ζωηρά. Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια, την σκεπάζουμε με μία ακόμη, πατάμε ελαφρώς και τις ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά (χωρίς βούτυρο ή λάδι!), για 1 ½ λεπτό από την κάθε πλευρά. Κόβουμε, αν θέλουμε, την κάθε μία ψημένη τορτίγια σε τριγωνάκια. Σερβίρουμε με μία ή και δύο γενναιόδωρες κουταλιές sour cream και συνοδεύουμε ταιριαστά με παγωμένη μπύρα.
 
TIP: Αν θέλουμε, μπορούμε να γεμίσουμε περισσότερες τορτίγιες, να τις σκεπάσουμε με το ταίρι τους, και να τις φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη φορά που θα τις ζεστάνουμε. Η γέμιση είναι υπέρ-αρκετή για περισσότερα κομμάτια.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές