ΣΟΛΟΜΟΣ YAKITORI

10 Οκτωβρίου 2022
linkedin
Μερίδες
1
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
10'
Υλικά

Για το σολομό

  • 300 γρ. σολομό φιλέτο κομμένο σε κύβους
  • 2 κλωναράκια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 σκ.  τριμμένο σκόρδο
  • Ξύσμα & χυμό από 1 μοσχολέμονο

Για τη σάλτσα

  • 60 ml σόγια σως
  • 40 ml mirin σως
  • 20 ml sake
  • 60 ml νερό
  • 40 γρ. καστανή ζάχαρη

Για τη σαλάτα

  • 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου

Για το γαρνίρισμα

  • ½ κ.σ. λευκό σουσάμι
Εκτέλεση

Για το σολομό

  1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τον κομμένο σολομό, το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το τριμμένο σκόρδο και το ξύσμα από το μοσχολέμονο.
  2. Μαρινάρουμε το σολομό και τον περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το σολομό για 3-4 λεπτά.
  4. Προς το τέλος σβήνουμε με το χυμό του μοσχολέμονου.

Για τη σάλτσα

  1. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα μικρό μπολ μαρινάρουμε το αγγουράκι και το κόλιανδρο με το σησαμέλαιο.
  3. Γαρνίρουμε τα σουβλάκια σολομού με τη σάλτσα,  τη μαριναρισμένη σαλάτα μας και το λευκό σουσάμι.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές