Σολομός α λα ασιατικά!

08 Μαρτίου 2018

Υλικά ( για 4 άτομα)

4 φλ. μαγειρεμένο ρύζι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. σησαμέλαιο
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
½ Kg φιλέτα σολομού, κομμένα σε κυβάκια των 2,5 εκ.
2 φλ. κατεψυγμένα λαχανικά
2 κ.γ. ξύδι ρυζιού
¼ φλ. σάλτσα σόγιας ( και έξτρα για να περιχύσετε πάνω από τον σολομό)
2 κ.γ. σισάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Τοποθετούμε μέσα τα κυβάκια του σολομού και ψήνουμε, ανακατεύοντας μια φορά για 2-3 λεπτά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα πώμα και ψήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο σολομός και να μπορούμε να τον κόψουμε με το πιρούνι.
Αφαιρούμε το πώμα και ανακατεύουμε μέσα τα κατεψυγμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, το σισάμι και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το υγρό να έχει να εξατμιστεί λίγο.
Σερβίρουμε με ρύζι και περιχύνουμε λίγη σάλτσα σόγιας από πάνω.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές