Κοτόπουλο με χαρουπόμελο

04 Ιουλίου 2025
linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 minutes
totalTime
Συνολικός χρόνος
50 minutes
Υλικά
  • 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου με κόκαλο και πέτσα
  • 3 κουταλιές χαρουπόμελο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, το χυμό
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1½ κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 ½ κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χαρουπόμελο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι.


2. Βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.


3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.


4. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και το ζουμί από το ταψί. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές