Ρυζόγαλο

12 Νοεμβρίου 2025
linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
totalTime
Συνολικός χρόνος
30΄
Υλικά

Για το ρυζόγαλο

  • ½ φλ. (100γρ.) ρύζι γλασέ
  • 1 ½ φλ. (375ml) νερό
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
  • 4 καλά γεμάτες κουταλιές (80 γρ.) ζάχαρη
  • 2 φακελάκια (10γρ.) βανίλια σε σκόνη
  • 2 1/2 κουταλιές (40γρ.) κορν φλάουρ


Για το σερβίρισμα

  • κανέλα σε σκόνη

 

Εκτέλεση
  1. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι μέχρι το νερό που θα βγάλει να είναι διάφανο. Το βάζουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε να κοχλάσει. Μετακινούμε την κατσαρόλα στην πιο χαμηλή φωτιά, σκεπάζουμε και βράζουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέτουμε τα 3 ½ φλ. γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο ½ φλ. γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφριά η κρέμα, 2-3 λεπτά περίπου. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές