Περίσσεψε φαγητό από το Πασχαλινό τραπέζι; Φέτος δεν πετάμε τίποτε.

26 Απριλίου 2022

Φάγαμε, ήπιαμε, ξαναφάγαμε, κι όμως ακόμα περίσσεψαν ταψιά και ταπεράκια με Πασχαλινά καλούδια… που δε θα πετάξουμε βέβαια. Αγκαλιάζουμε την Zero Food Waste φιλοσοφία με οικολογική αλλά και κοινωνική συνείδηση «ανακυκλώνοντας» δημιουργικά και νόστιμα, τα γιορτινά μας leftovers. 
Φλαούνες: Λοιπόν, οι φλαούνες σχεδόν ποτέ δεν περισσεύουν, αλλά σε περίπτωση που το έχεις παρακάνει με το φούρνισμα φέτος, έχε υπόψη σου ότι μπορούν να διατηρηθούν πάνω από μία βδομάδα στο ψυγείο και για 3 μήνες στην κατάψυξη.
Πατάτες φούρνου: Και όμως ναι, ούτε αυτές πάνε χαμένες και μάλιστα μπορούν να γίνουν γευστικότατο συνοδευτικό. Μετέτρεψε τις πατάτες φούρνου σ’ ένα νόστιμο πουρέ με σκόρδο. Λιώσε τις πατάτες με πιρούνι, πρόσθεσε μπόλικο ψημένο σκόρδο και ανακάτεψε, Ακολούθως, πρόσθεσε λίγο βούτυρο και γάλα και ζέστανε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά. Σέρβιρε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.  
Τσουρέκι: Φτιάξε παραδοσιακό Αγγλικό γλυκό (bread pudding) χωρίς πολλά πολλά. Κόψε το τσουρέκι (ακόμη κι αν δεν είναι φρέσκο) σε μεγάλα κομμάτια,  μούλιασε σε γάλα, ρίξε κτυπημένα αυγά, βούτυρο και ό,τι άλλο έχεις στο ντουλάπι (σταφίδες, σοκολατάκια, βανίλια, φρούτα , τυρί κρέμα). Πασπάλισε με ζάχαρη και ψήσε στον φούρνο για μισή ώρα περίπου. 
Μαγειρίτσα: Γίνεται τέλεια γέμιση για μια λαχταριστή πίτα αφού είναι γεμάτη γεύση και τα συστατικά έχουν ήδη δέσει μεταξύ τους. Απλά στράγγισε καλά όλα τα υγρά και άπλωσε σε πίτα με φύλλα της επιλογής σου.
Σοκολατένια αυγά: Απλά λιώσε τα σε μπεν μαρί με λίγο βούτυρο και φτιάξε μια νοστιμότατη σοκολατόπιτα ή σάλτσα για παγωτό. 
Αρνί: Φτιάξε all purpose «ραγού» κοκκινιστό που πάει με όλα. Σιγόβρασε το τεμαχισμένο αρνί μαζί με σκόρδο, πάστα ντομάτας, λίγο κόκκινο κρασί, ότι λαχανικά έχεις ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε με όλων των ειδών ζυμαρικά ή και μόνο του. Αν θέλεις, το προσθέτεις στο μπριάμ του Σταυρή ή ακόμη και πάνω από τα μακαρόνια ογκρατέν της Χρύσως Λέφου.

Δώσε λοιπόν νέα γεύση στο φαγητό που απέμεινε και μην αφήσεις τίποτα να πάει χαμένο! 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές