ΜΠΡΙΑΜ

18 Απριλίου 2022
linkedin
Μερίδες
6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
20'
Υλικά

1 λευκό κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
20-25 γρ. ντοματοπελτέ
1 κ.σ. ζάχαρη
400 γρ. αποφλοιωμένη ντομάτα
400 γρ. μελιτζάνα
200 γρ. κολοκύθι
200 γρ. καρότο
2 κ.σ.  μαϊντανό
50 γρ. ελιές σε ροδέλες
Φρέσκια ρίγανη
Βασιλικό
θυμάρι 
100 ml ελαιόλαδο
500 ml ηλιέλαιο
100 ml κρασί λευκό
Αλάτι 
Πιπέρι
Φέτα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ηλιέλαιο για τηγάνισμα.
2. Παράλληλα κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρούς κύβους.  Μόλις ‘’ κάψει’’ καλά το λάδι μας , προσθέτουμε τα λαχανικά ( μελιτζάνα, κολοκύθι, καρότο), τα τηγανίζουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. 
3. Σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την αποφλοιωμένη ντομάτα και ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα λαχανικά. Σιγοβράζουμε για περίπου  6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βασιλικό και το θυμάρι.
4. Σερβίρουμε με ελιές και φρέσκια ρίγανη.
5. Προαιρετικά γαρνίρουμε με τρίμματα φέτας.
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές