Αραβικές πιτούλες με καρότο και dressing

23 Ιουλίου 2015
Σούπερ εύκολο, σούπερ γευστικό. Μια διαφορετική σαλάτα, τυλιγμένη!
 
Θα χρειαστούμε:
6 μέτρια καρότα
λίγο φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. σπόρια σουσαμιού
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
6 πίτες ολικές άλεσης
 
Για το ντρέσινγκ:
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμός
1 ½  λεμόνια, χυμός
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 
Πάμε…
Καθαρίζουμε καταρχήν τα καρότα με το ειδικό εξάρτημα. Παίρνουμε ένα ματσάκι κόλιανδρο κι αφού το ξεπλύνουμε καλά, ψιλοκόβουμε μερικά φυλλαράκια. Βάζουμε τα σπόρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3’-4’, έως ότου πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα. Που και που τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα σπόρια σε ένα μεγάλο μπολ. Περνάμε τα καρότα από τον τρίφτη και προσθέτουμε τις σκελίδες τους στο μπολ. Βάζουμε και τον φρέσκο κόλιανδρο από πάνω. Αραδιάζουμε τις πίτες μας σε ένα ταψί και τις ζεσταίνουμε  για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 130°C.
 
Πάμε να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ της καροτοσαλάτας μας. Αφού πλύνουμε καλά το πορτοκάλι εξωτερικά και το στεγνώσουμε, το περνάμε από τον τρίφτη για να πάρουμε το ξύσμα του. Το κόβουμε στη μέση και παίρνουμε το χυμό από το μισό πορτοκάλι. Ξύσμα και χυμό, τα ρίχνουμε σε ένα μπολάκι. Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και παίρνουμε το χυμό τους, τον οποίο προσθέτουμε με τη σειρά του στο μπολάκι μας με το ντρέσινγκ. Χύνουμε στο μπολ και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πρόχειρα με ένα πιρούνι ή κουτάλι και περιχύνουμε το καρότο που ετοιμάσαμε στην αρχή. Αφαιρούμε τις πίτες από το φούρνο, τις ανοίγουμε με προσοχή στη μέση και τις γεμίζουμε με την τραγανή καροτοσαλάτα. 
 
TIP: Αν θέλουμε μπορούμε στο τέλος να προσθέσουμε στο μείγμα του καρότου, γιαούρτι ή χούμους. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές