Χοιρινές μπριζόλες με χειμωνιάτικη διάθεση!

10 Ιανουαρίου 2019
linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά

 

4 χοιρινές μπριζόλες

½ φλ. μέλι

¼ φλ. σάλτσα σόγιας

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ή όσο θέλετε

2 κ.σ. ελαιόλαδο, ή όσο θέλετε

Αλάτι 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μαύρο πιπέρι. Φυλάμε δύο κουταλιές από αυτό το μείγμα, σε ένα ξεχωριστό μπολ.

Βουρτσίζουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τις μπριζόλες πάνω σε ειδικό τηγάνι σχάρας και ψήνουμε σε ψηλή φωτιά, μέχρι να καούν ελαφρώς και να γίνουν τραγανές, για 4-5 λεπτά ανά πλευρά. Ακολούθως, ελαττώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε να ψήνουμε, βουρτσίζοντας κατά τη διάρκεια, γενναιόδωρα και τις δύο πλευρές με το μείγμα μελιού και σόγιας. Ψήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθούν και από μέσα οι μπριζόλες.

Καθώς ψήνονται οι μπριζόλες, βουρτσίζουμε τις φέτες του λεμονιού με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ψηθούν, περίπου 3-4 λεπτά τη κάθε πλευρά. Για να σερβίρουμε, βάζουμε τις μπριζόλες και τα κρεμμύδια στο πιάτο και ξαναβουρτσίζουμε τις μπριζόλες με τις δύο κουταλιές της σάλτσας μέλι-σόγια που είχαμε φυλάξει στην αρχή.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές