Πίτσα με μοτσαρέλα από σπίτι

17 Σεπτεμβρίου 2014
Θα χρειαστείτε:
για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 ml νερό περίπου
1½ κ.γλ. ξερή μαγιά
1 κ.σ. λάδι
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γλ. ζάχαρη
για τη γέμιση:
6 μπαλάκια ή 6 φέτες μοτσαρέλα 
2 μεγάλες ντομάτες ή 6-7 ντοματίνια
½ ποτήρι νερό
1½ κ.γλ. ντοματοπελτέ
φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα
 
Πάμε…
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το νερό λίγο-λίγο δουλεύοντας το μείγμα με τα χέρι, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε έως ότου σχηματιστεί ένα μείγμα που να μην κολλά στα τοιχώματα του μπολ ούτε στα χέρια μας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο περισσότερο νερό ή αλεύρι. Σχηματίζουμε ένα στρογγυλό ζυμάρι, σκεπάζουμε το μπολ ή τον κάδο με μια στεγνή πετσέτα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα κατσαρόλι τρίβουμε με τρίφτη τις ντομάτες, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και το νερό. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και βράζουμε τη γέμιση μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας που και που. 
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη πίτσα ή σε ατομικά πιτσάκια. Χρησιμοποιούμε ειδικό ταψί πίτσας ή λαδώνουμε ταψί. Περνάμε το ζυμάρι εκεί. Γεμίζουμε την επιφάνεια με γενναία μερίδα από την ντοματένια γέμιση. Κόβουμε την μοτσαρέλα και αραδιάζουμε σε κοντινή απόσταση τις φέτες του τυριού. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20’-25’. Εάν έχουμε φτιάξει παχύτερο ζυμάρι, θα χρειαστεί περισσότερη ώρα από ό,τι αν έχουμε προτιμήσει thin and crusty αποτέλεσμα. Η πίτσα είναι έτοιμη και πριν τη σερβίρουμε, την διακοσμούμε με κομματάκια φρέσκου βασιλικού (κόβουμε τα φυλλαράκια σε λωρίδες με ψαλίδι κουζίνας).
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές