Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

02 Σεπτεμβρίου 2014

Δροσερή, πεντανόστιμη, ελαφριά παραλλαγή του αγαπημένου πιάτου

Υλικά

500 γρ. παντζάρια, έτοιμα βρασμένα (θα τα βρείτε στη φρουταρία μας)

2/3 κούπας καρυδόψιχα

1/3 κούπας μαϊντανό

αλάτι

 

για τη σάλτσα

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. μαγιονέζα

3 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής:

Ξεκινάμε με τη σάλτσα μας: Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εξάρτημα πολτοποιούμε το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και το λάδι κι ανακατεύουμε ζωηρά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε όσο αλάτι/πιπέρι χρειάζεται για τη γεύση μας και στο τέλος συμπληρώνουμε με το σκόρδο. Ανακατεύουμε μια γύρα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η σάλτσα μας.

Σε φαρδύ πιάτο ή στη σαλατιέρα ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια, στραγγισμένα και κομμένα σε κύβους. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την καρυδόψιχα χοντροκομμένη. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη δροσερή σάλτσα. Ανακατεύουμε ξανά να πάει παντού κι αφήνουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές