Παέγια με λουκάνικο, γαρίδες και λαχανικά

07 Νοεμβρίου 2017

Υλικά ( Για 8 μερίδες)


½ Kg λουκάνικο, σε φέτες
1 μέτριο κόκκινο πιπέρι, σε λεπτές φέτες
1 μέτριο πράσινο πιπέρι, σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κλωστίτσες σαφράν
3 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα, με το ζουμί της
2 ¼ φλ. ρύζι μακρύκοκκο
1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, κομμένο

Εκτέλεση


Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ζωμό μέχρι να κοχλάσει και ανακατεύουμε μέσα τις κλωστίτσες σαφράν. Το αφήνουμε στο πλάι.


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ειδικό για παέγια ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάθους 8 εκ. ψήνουμε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει καφέ.

Σπρώχνουμε το λουκάνικο στη μια άκρη του τηγανιού. Προσθέτουμε τα πιπέρια και το κρεμμύδι στο τηγάνι. Ψήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε μέσα το σκόρδο και τις ντομάτες και αυξάνουμε τη φωτιά μέχρι να κοχλάσουν. Ανακατεύουμε μέσα το ρύζι, το κρασί και το ζεστό ζωμό κοτόπουλο και ζεσταίνουμε ξανά μέχρι να κοχλάσουν. Μειώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε το τηγάνι με το πώμα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.


Ανακατεύουμε μέσα τις γαρίδες και τα μπιζέλια. Καλύπτουμε με το πώμα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Πασπαλίζουμε την παέγια με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές