Osso bucco με κόκκινο κρασί και ζυμαρικά

21 Νοεμβρίου 2017
Osso bucco με κόκκινο κρασί και ζυμαρικά

Υλικά ( Για 4 άτομα)

4-6 κομμάτια βοδινό κότσι (αναλόγως του βάρους)
Αλεύρι
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 ματσάκι σέλερι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 σκ. σκόρδο, κομμένο
4 φλ. βοδινό ζωμό
1/3 φλ (80 ml) κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτες κομμένες, σε κονσέρβα
⅓ φλ. κομμένος μαϊντανός
Ζυμαρικά για σερβίρισμα ( πένες, βίδες κλπ.)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κρέας με αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς ψηλή ένταση, και τοποθετούμε το κρέας. Ψήνουμε  για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρε ένα καφετί χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας από τη φωτιά και το αφήνουμε στο πλάι. Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και ψήνουμε για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και μετά βάζουμε μέσα το ζωμό, το κρασί και τις ντομάτες. Προσθέτουμε το κρέας στο τηγάνι και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς μέχρι να βράσουν όλα μαζί. Όταν γίνει αυτό, μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ½ ώρες, αφαιρώντας το περιττό λάδι που βγαίνει στην επιφάνεια. Λίγο πριν ψηθεί το osso bucco, ανακατεύουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας.