Κοτόπουλο με κρούστα βρώμης, στο φούρνο και σάλτσα γραβιέρας

27 Αυγούστου 2019
linkedin
Μερίδες
4 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 10 λεπτά
Υλικά

Για το κοτόπουλο

4 στήθη κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες

2 φλ. νιφάδες βρώμης

1 κ.σ. σκόνη τσίλι

1 κ.γ. αλάτι

¾ γλ. σκόνη σκόρδο

½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο

⅓ κ.γ. πιπέρι

1 φλ. γάλα

2 ½ κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Λάδι σε σπρέι ή ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα γραβιέρας

 1 φλ. γάλα

1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ

1/4 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο: Ψεκάζουμε ένα ταψί φούρνο 25cm x 9cm με σπρέι μαγειρέματος ή αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ρηχό μπολ ή μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, ανακατεύουμε μαζί τη βρώμη, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι,το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου,το κύμινο και το πιπέρι. Βουτάμε τις λωρίδες κοτόπουλου στο στο γάλα και στη συνέχεια μέσα στο μείγμα της βρώμης, ώστε να κολλήσει παντού. Τοποθετούμε τις λωρίδες στο ταψί. Περιχύνουμε πάνω στο κοτόπουλο το βούτυρο. Ψήνουμε με  ακάλυπτο το ταψί, στους 190C για 45-50 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί το κοτόπουλο.

Για τη σάλτσα γραβιέρας: Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και συνεχίσουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο, σταδιακά το ζεστό γάλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το τυρί, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τις λωρίδες κοτόπουλου με τη σάλτσα γραβιέρας στο πλάι.

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές