Noodles με κοτόπουλο και λαχανικά

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
30'
Υλικά
  • ½ συσκευασία (200 γρ.) νουντλς (Noodles)
  • 2 κομμάτια (600-700γρ.) στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1½ φλ. κραμπί, λεπτοκομμένο με το μαντολίνο
  • 1 φλ. σάλτσα σόγιας (Soy Sauce)
  • 3 κουταλιές σάλτσα στρειδιού (Oyster Sause)
  • 2 κουταλιές σησαμέλαιο (Sesame Oil)
  • κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές φέτες και σουσάμι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να αλλάξει χρώμα, να ασπρίσει και να ψηθεί. 
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ για μερικά δευτερόλεπτα. Βάζουμε την πιπεριά, το καρότο και το κραμπί. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. 
Παράλληλα, σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιού, το σησαμέλαιο. 
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε μπόλικο νερό να βράσει και βάζουμε μέσα τα νουντλς. Σβήνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε τα νουντλς, τα προσθέτουμε στα λαχανικά και ρίχνουμε τη σος με τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σουσάμι. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές