Γλυκό μου, ποπκορν!

08 Ιουνίου 2018
Γλυκό μου, ποπκορν!

Με καραμέλα και φιστίκια

Υλικά

½ φλ. καλαμπόκι

¾ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. νερό

1 ¼ φλ. φιστίκια, ανάλατα

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ποπκορν. Για το σος καραμέλας, σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, τη ζάχαρη και τις 2 κουταλιές νερό. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το υγρό να είναι διάφανο. Προσθέτουμε τα φιστίκια και το αλάτι. Αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς στο ψηλό και ψήνουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να αποκτά ένα χρυσαφί χρώμα, για περίπου 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε να τη ψήνουμε και να ανακατεύουμε για ακόμα 4-6 λεπτά μέχρι το χρώμα να είναι ομοιόμορφο και η καραμέλα υγρή. Προσοχή, η καραμέλα μπορεί να καεί αν ψήνεται για πολλή ώρα. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα. Αμέσως προσθέτουμε το έτοιμο ποπκορν και ανακατεύουμε μέχρι να η καραμέλα να πάει παντού.

Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο λάδι και απλώνουμε το μείγμα ποπκορν- καραμέλα. Με μια λαδωμένη σπάτουλα, το απλώνουμε σε ένα λεπτό στρώμα. Μην αγγίξετε το ποπκορν γιατί θα καίει και θα κολλάει. Αφήνουμε το ποπκορν για μια ώρα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το σπάζουμε και σερβίρουμε.

Με σιρόπι μαύρης σοκολάτας

Υλικά

½ φλ. καλαμπόκι

½ φλ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας, κομμένη σε κομματάκια

Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα κατάλληλο μπολ μέσα στο νερό, ώστε να λιώσει. Κάνουμε δηλαδή μπεν μαρί. Την ανακατεύουμε και μόλις μαλακώσει την απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Απλώνουμε 1-2 λαδόκολλες. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το ποπ κορν και ακολούθως βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα κορνέ.

Μεταφέρουμε το ποπκορν στη λαδόκολλα και το απλώνουμε. Με το κορνέ, χύνουμε σοκολάτα παντού, σε όσο πιο πολύ ποπκορν μπορούμε. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Με  toffee (το κάτω)

Υλικά

½ φλ. καλαμπόκι

1 φλ. λευκή ζάχαρη

½ φλ. μέλι

½ φλ. βούτυρο

¼ φλ. νερό

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ψήνουμε και ετοιμάζουμε το ποπκορν. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο και το νερό. Ψήνουμε μέχρι η θερμοκρασία του σιροπιού toffee να φτάσει τους 140 βαθμούς Κελσίου – αυτό θα γίνει σε περίπου 10 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το σιρόπι με το ποπ κορν, μέχρι να πιάσει παντού.