Μιλφέιγ με φύλλο κρούστας

05 Σεπτεμβρίου 2022
linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 λεπτά
Υλικά
Για τη κρέμα:
233 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
26 γρ. καλαμποκάλευρο
53 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους
1 αβγό
1 κ.γ.  εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο
Για το φύλλο κρούστας:
3 φύλλα κρούστας
50 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
3 φράουλες
ζάχαρη άχνη
ξύσμα από μοσχολέμονο
20 γρ. τριμμένη μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Για τη κρέμα:
1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το μοσχολέμονο και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τους κρόκους, την υπόλοιπη ποσότητα της ζάχαρης και το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
3. Με μία κουτάλα της σούπας προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα αβγά δύο κουταλιές από το ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με το σύρμα. Έπειτα μεταφέρουμε πίσω στη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς για να μην κολλήσει.
4. Μόλις δέσει την απλώνουμε σε ένα ταψί και καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε για 5-6 λεπτά και έπειτα μεταφέρουμε στο ψυγείο.
5. Τη μεταφέρουμε στο κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
6. Τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το φύλλο κρούστας:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C βαθμούς στον αέρα.
2. Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
3. Στο πάγκο εργασίας μας απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας και με ένα πινέλο αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Έπειτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κρούστας.
4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα.
5. Κόβουμε το φύλλο μας σε 6 ορθογώνια με μήκος 10 εκ. και πλάτος 4 εκ.
6. Χρησιμοποιώντας δύο ίδια ταψιά, βάζουμε τα φύλλα στο πρώτο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7. Καλύπτουμε τα φύλλα με ακόμα ένα αντικολλητικό χαρτί και έπειτα καλύπτουμε με το δεύτερο ταψί. 
8. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.
9. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα:
1. Στο πιάτο μας τοποθετούμε μία μικρή ποσότητα κρέμας για να στηρίξουμε το 2 φύλλα μας ενωμένα σε όρθια θέση. 
2. Βάζουμε 3 μεγάλες κουκίδες από τη κρέμα μας δίπλα από το φύλλο μας και έπειτα κολλάμε ακόμα 2 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
3. Ξαναβάζουμε 3 κουκίδες κρέμα και κολλάμε ακόμα 2 φύλλα.  
4. Γαρνίρουμε με τη ζάχαρη άχνη, τη τριμμένη σοκολάτα, το ξύσμα από το μοσχολέμονο και τις φράουλες.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές