Μεξικάνικες καλοκαιρινές γεύσεις!

02 Αυγούστου 2019
linkedin
Μερίδες
4 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
Υλικά

500 γρ. φιλέτα λευκού ψαριού π.χ. μπακαλιάρο

4 φλ. καρπούζι, χωρίς κουκούτσια και σε κυβάκια

½ φλ. σιταροπούλα

½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο και λίγα φυλλαράκια επιπλέον για γαρνιτούρα

Χυμός από 2 lime και επιπλέον φέτες lime για γαρνιτούρα

1 πιπέρι jalapeno, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένο και ακόμα 1 για γαρνιτούρα

1 κ.σ. και ακόμα 2 κ.γ. ελαιόλαδο. Λίγο ακόμα και άλειμμα

1 κ.γ. σκόνη τσίλι

1 καρδιά μαρουλιού ρομαίν, ψιλοκομμένη

8 τορτίγιες

6-8 ντοματίνια

Αλάτι

½ αβοκάντο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για να κάνουμε τη σάλσα καρπουζιού, σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι, τη σιταροπούλα, το κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το χυμό lime και το πιπέρι jalapeno. Ανακατεύουμε μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο και μισή κουταλιά αλάτι και αφηνουμε τη σάλσα στο πλάι.

Προθερμαίνουμε τη σχάρα σε υψηλή ένταση. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο μεριές με τη σκόνη τσίλι και μισό κουταλάκι αλάτι καθώς και τα υπόλοιπα δύο κουταλάκια ελαιόλαδο. Με ένα βουρτσάκι, βουρτσίζουμε με ελαιόλαδο τη σχάρα και ακολούθως τοποθετούμε το ψάρι. Ψήνουμε και από τις δύο μεριές, για περίπου 4-5 λεπτά. Μεταφέρουμε το ψάρι σε ένα πιάτο και το κόβουμε σε μπουκιές.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μαρούλι με δύο κουταλιές από τους χυμούς της σάλσας καρπούζι και λίγο αλάτι. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στη σχάρα και τις γεμίζουμε με ψάρι, σάλσα καρπούζι και μαρούλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε κυβάκια, τα ντοματίνια στη μέση, το πιπέρι jalapeno σε φέτες και τα ρίχνουμε πάνω από τα tacos μαζί με λίγα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου. Σερβίρουμε με φέτες lime.

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές