Μεξικάνικη άνοιξη!

12 Μαΐου 2020
linkedin
Μερίδες
5-6 tacos
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
35 λεπτά
Υλικά
1 κιλό φρέσκο λαβράκι
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 πακέτο κατεψυγμένη σαλάτα καλαμποκιού
4-5 τορτίγιες καλαμποκιού
1 lime, ο χυμός του
2 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. ζάχαρη
5 φλ. μωβ λάχανο κομμένο
1 ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Για το σερβίρισμα
2 lime, κομμένα σε τέταρτα 
Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το στραγγιστό γιαούρτι, χυμό από ένα lime, μηλόξυδο, ζάχαρη, μισό κουταλάκι αλάτι και ¼ κουταλάκι κύμινο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο και τη σάλτσα που φτιάξαμε και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε το λαβράκι, το αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Ανάβουμε τη σχάρα σε ψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε λίγο λάδι σε χαρτί κουζίνας και σκουπίζουμε το λάδι κατά μήκος της σχάρας. Τοποθετούμε το ψάρι με την πέτσα προς τα κάτω. Καθώς ψήνεται, μην το μετακινήσετε, αφήστε το να ψηθεί ώστε να μην κολλάει.  Το ψήνουμε για 4-5 λεπτά.

Το γυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη πλευρά για ακόμα 4-5 λεπτά. Ταυτόχρονα βράζουμε νερό και ψήνουμε την σαλάτα καλαμποκιού. Μόλις είναι έτοιμη, στραγγίζουμε και την βάζουμε σε ένα μπολ. Επιστρέφουμε στη σχάρα και βγάζουμε το ψάρι. Το κόβουμε σε φέτες 1 ½ εκατοστών.

Για να συναρμολογήσουμε τα tacos, παίρνουμε μια τορτίγια, βάζουμε μέσα μια φέτα λαβράκι, από πάνω σαλάτα καλαμποκιού, λάχανο με τη σάλτσα, κυβάκια ντομάτας και διακοσμούμε με φέτες ραπανάκι.Διπλώνουμε την τορτίγια και σερβίρουμε με τεταρτάκια lime.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές