Λουκουμάδες όπως δεν τους ξέρετε!

23 Δεκεμβρίου 2014
Παραμονή των Φώτων και λουκουμάδες είναι ο απόλυτος συνδυασμός. Αν όμως βαρεθήκατε τη συνηθισμένη συνταγή, όλο τα ίδια και τα ίδια, και θέλετε να πρωτοτυπήσετε, ελάτε να κάνουμε μαζί μια αλλιώτικη συνταγή. Λουκουμάδες γεμιστούς με πραλίνα, που θα ξετρελάνουν κυρίως τους μικρούς, αλλά και τους λιχούδηδες μεγάλους. 
 
Θα χρειαστείτε...
Για την γέμιση:
100γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
100γρ κρέμα γάλακτος
 
Για τους λουκουμάδες:
500γρ γάλα πλήρες
20γρ φρέσκια μαγιά μπύρας
30γρ ζάχαρη
5γρ αλάτι
520γρ αλεύρι
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα
 
Πάμε...
Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
 
Για τους λουκουμάδες:
Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον. Παίρνουμε λίγη από την ζύμη και την τυλίγουμε γύρω από ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας. Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές