Let's mac 'n' cheese!

24 Ιανουαρίου 2019
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
50 λεπτά
Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά (πέννες ή κοφτό μακαρονάκι)

1 κ.σ./15 γρ. ανάλατο βούτυρο

Για το topping:

⅔ καπήρα panko

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

¼ κ.γ. αλάτι

Για τη σάλτσα:

4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

⅓ αλεύρι γ.ο.χ.

3 φλ. γάλα, ζεσταμένο

2 φλ. τυρί γραβιέρα, τριμμένο

1 φλ. τυρί τσένταρ, τριμμένο

¾ κ.γ. αλάτι

 

 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μαντεμένιο τηγάνι, ειδικό για φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το μείγμα μέσα στο γάλα. Ακολούθως, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι στο μείγμα μας. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε σύρμα. Ανακατεύουμε μέσα το αλάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε/χτυπάμε διαρκώς, για 5-8 λεπτά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Η σάλτσα θα είναι έτοιμη, όταν θα μπορούμε να διαγράψουμε μια γραμμή πάνω στο ξύλινο κουτάλι, με το οποίο ανακατεύουμε την σάλτσα. Απομακρύνουμε τη σάλτσα από την εστία, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Δεν είναι ανάγκη να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.

Συναρμολόγηση

Περιχύνουμε τη σάλτσα μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε γρήγορα και ακολούθως τα μεταφέρουμε είτε στο μαντεμένιο τηγάνι ή σε ένα σκεύους φούρνου. Ρίχνουμε από πάνω την καπήρα και την απλώνουμε παντού. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο μαϊντανό από πάνω.

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές