Το απόλυτο σνακ για την παραλία

31 Ιουλίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 9 μπάρες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 - 35 λεπτά
Υλικά

2 φλ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια και κομμένα στη μέση
½ φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ αλεύρι γ.ο.χ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη (για πασπάλισμα στο τέλος)

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Σε ένα τετράγωνο ταψί φούρνου διαμέτρου 20 εκ., απλώνουμε λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε τις πλαϊνές επιφάνειες και τη λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους, ανακατεύουμε μαζί τα κεράσια, το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και αλάτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να θρυμματιστεί.

Κρατάμε τα ¾ του μείγματος αυτού.

Το υπόλοιπο μείγμα, το απλώνουμε στον πάτο του ταψιού και το πιέζουμε καλά. Απλώνουμε τη γέμιση των κερασιών από πάνω και ακολούθως πασπαλίζουμε το υπόλοιπο μείγμα του μείγματος. Τέλος, πασπαλίζουμε παντού τη ζάχαρη. Ψήνουμε τις μπάρες για 23-25 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδοκοκκινήσει. Το αφήνουμε να κρυώσει, πριν το κόψουμε σε μπάρες.

 

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές