Νηστίσιμοι κουραμπιέδες

05 Δεκεμβρίου 2025
linkedin
Μερίδες
45-50 κουραμπιέδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
50΄
totalTime
Συνολικός χρόνος
90΄
Υλικά
  • 1 φλ. (150γρ.) αμύγδαλα
  • 3 1/3 φλ. (500γρ.) αλεύρι Φαρίνα 00
  • 1 κοφτό κουταλάκι (6γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 1 συσκευασία (350 γρ.) φυτικό βούτυρο
  • 1 φλ. (175 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά (10γρ.) εκχύλισμα βανίλιας ή 2 φακελάκια (2Χ5γρ.) βανίλια σε σκόνη
  • 2 κουταλιές (20γρ.) κονιάκ
  • 2 κουταλιές (20γρ.) ανθόνερο


Για την επικάλυψη

  • ανθόνερο
  • 1 συσκευασία (400γρ.) ζάχαρη άχνη 

 

Εκτέλεση
  1. Σε ένα ταψί βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι, όχι στο μπλέντερ.
  2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
  3. Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το φυτικό βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε με το εξάρτημα καρδιά για 8–10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ, και το ανθόνερο. Χτυπάμε καλά και χαμηλώνουμε την ταχύτητα. Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  5. Παίρνουμε λίγη ζύμη, 25γρ. περίπου και πλάθουμε σε μπαλάκι. Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και το πιέζουμε ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά στις άκρες.
  6. Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν. Πασπαλίζουμε μια αντικολλητική λαδόκολλα με ζάχαρη άχνη και βάζουμε επάνω τους κουραμπιέδες. Με ένα πινέλο αλείφουμε τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png