Knocking on Xmas' door!

09 Δεκεμβρίου 2018

Τι πιο όμορφο, από μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση να στολίζει την πόρτα του σπιτιού σας, βάζοντας έτσι εσάς και τους φιλοξενούμενους σας πνεύμα των Χριστουγέννων. Εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες διακόσμησης για να φτιάξετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο στεφάνι, παρέα με τα παιδιά σας.

Θα χρειαστείτε:       

-Ένα πράσινο στεφάνι ως βάση. Βεβαιωθείτε πως είναι αρκετά στερεό ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τα διακοσμητικά αντικείμενα που θα προσθέσουμε.

Αναλόγως του στεφανιού που θα επιλέξετε μπορείτε να χρειαστείτε κάποια από τα ακόλουθα:

-Λευκό σπρέι που να δίνει την εντύπωση του χιονιού.

-Χρυσό ή ασημί σπρέι, ταιριάζει υπέροχα με το σκούρο πράσινο χρώμα του στεφανιού.

-Ψεύτικα κόκκινα μούρα.

-Χριστουγεννιάτικα στολίδια π.χ. Μπαλίτσες, αστέρια, φιγούρες και οτιδήποτε άλλο ταιριάζει με τη θεματική του στεφανιού σας.

-Κορδέλες π.χ λευκές, χρυσές, ασημένιες, πράσινες ή κόκκινες.

-Σπάγγο, γόμα, ψαλίδι.

- Κουκουνάρια

- Ψεύτικα φύλλα ποϊνσέτιας

- Ξυλάκια κανέλας

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε το “θέμα” σας π.χ. λευκά Χριστούγεννα, χρυσό στεφάνι, παραδοσιακό με κόκκινες και πράσινες λεπτομέρειες κλπ. Εμείς θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες.

Το κομψό

Πάρτε το στεφάνι, ψεκάστε το όλο με λευκό σπρέι (μπορείτε απλά να το αφήσετε στο φυσικό του πράσινο χρώμα) και ακολούθως στερεώστε με γόμα ή σπάγγο λευκές μπαλίτσες, διαφόρων μεγεθών. Αν έχετε κάποια άλλα λευκά στολίδια όπως αγγελάκια, τοποθετήστε τα ώστε να δώσετε μια πιο παιχνιδιάρικη διάσταση. Αν πάλι θέλετε να προσθέσετε το χρυσό στοιχείο, μπορείτε να στερεώσετε χρυσές μπαλίτσες ή να κάνετε ένα μεγάλο φιόγκο με πλατιά χρυσή κορδέλα στη βάση του στεφανιού σας. Μαζί με τις χρυσές μπαλίτσες μπορείτε να συνδυάσετε και λευκές ή διάφανες για ένα πιο “πλούσιο” αποτέλεσμα.

Το παραδοσιακό

Τα κατεξοχήν χρώματα των Χριστουγέννων είναι το πράσινο και το κόκκινο. Έτσι τα πλείστα διακοσμητικά  αντικείμενα σε αυτό το στεφάνι θα είναι κόκκινα όπως για παράδειγμα:  α) μπαλίτσες, είτε στο ίδιο μέγεθος είτε σε διαφορετικά που θα τοποθετήσουμε πάνω σε όλο το στεφάνι, είτε με γόμα, είτε με σπάγγο, β) φιόγκος που θα δέσουμε στο κάτω ή το πάνω μέρος του στεφανιού, γ) κόκκινα ψεύτικα μούρα που μπορούν να τοποθετηθούν, με γόμα μέσα στο φιόγκο και δ) ψεύτικα φύλλα ποινσέτιας (γλώσσες). Για επιπλέον χρώμα, αν εχετε μικρά κουκουνάρια μπορείτε να τα βάψετε με σπρέι, ασημιά ή χρυσά και να τα κολλήσετε διάσπαρτα στο στεφάνι.

Το ρουστίκ

Αν η βάση του στεφανιού σας δεν είναι φτιαγμένη από φύλλα από κλαδιά μπορείτε να δώσετε μια πιο ρουστίκ όψη. Στερεώστε πάνω κόκκινα και χρυσά μπαλάκια σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε, για να έχετε μια χριστουγεννιάτικη βάση και ακολούθως, με το σπάγκο στερεώστε πάνω ξυλάκια κανέλας και ξύλινα στολίδια π.χ. αστέρια και δεντράκια.

Το μινιμάλ

Πάνω στο στεφάνι σας στερεώστε μικρά κουκουνάρια, χρησιμοποιώντας σπάγκο. Ακολούθως ψεκάστε τα με το λευκό σπρέι, αφήνοντας κάποια σημεία να έχουν το πράσινο τους χρώμα. Πάρτε μια κόκκινη κορδέλα, και στερεώστε την με γόμα στο πάνω μέρος του στεφανιού. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές