Kids wanna have fun!

09 Ιουνίου 2019

Με τη βοήθεια των παιδιών σας, φτιάξτε για το πάρτι τους, αυτές τις υπέροχες συνταγές, παγωτίνια από γιαούρτι και φράουλες - πασχαλίτσες και κερδίστε τις εντυπώσεις!

1.Παγωτίνια από γιαούρτι

Χρόνος προετοιμασίας: 4 ½ ώρες

Υλικά (8 παγωτίνια)

 1 ⅓ φλ. στραγγιστό γιαούρτι, χαμηλό σε λιπαρά

⅓ φλ. ζάχαρη άχνη

2 φλ. παγωμένα βατόμουρα, αποψυγμένα

1 φλ. μύρτιλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Βάζουμε τα βατόμουρα μέσα σε ένα κόσκινο, πάνω από ένα μπολ. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, τα πιέζουμε μέσα από το κόσκινο μέχρι να έχουμε ¼  φλ. πουρέ. Πετάμε τον πολτό. Προσθέτουμε το πουρέ στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε 8 φόρμες. Ακολούθως σε κάθε φόρμα, βάζουμε ένα ξυλάκι στο κέντρο και γύρω γύρω, στη βάση τοποθετούμε 4-5 βατόμουρα. Βάζουμε τα παγωτίνια στον κατάψυξη για 4 ώρες ή μέχρι να παγώσουν εντελώς.Για να αφαιρέσουμε τα παγωτίνια από τις φόρμες, τις βάζουμε κάτω από ζεστό νερό για 3 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε.

 

2.Φράουλες- πασχαλίτσες

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Υλικά (4 φράουλες)

60 γρ. τσιπς μαύρης σοκολάτας

250 γρ. φράουλες

20 γρ. μικρά άσπρα marshmallow

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί ψησίματος απλώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε τα τσιπς σοκολάτας σε ένα μπολ και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.Βουτάμε τα άκρα των φραουλών, 1 κάθε φορά, μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Τις τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα και σε κάθε φράουλα τοποθετούμε, πάνω στη σοκολάτα, 2 μικρά marshmallows για να δημιουργήσουμε τα μάτια. Αφήνουμε λίγη σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σακούλα τρυπώντας λίγο την άκρη. Με το κορνέ τοποθετούμε προσεκτικά 1 τελίτσα σοκολάτας πάνω σε κάθε μάτι. Περιμένουμε να πήξει η σοκολάτα και οι φράουλες - πασχαλίτσες είναι έτοιμες!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές