Καραμελωμένα χοιρινά μπριζολάκια

21 Αυγούστου 2014
Υλικά:
2 κιλά χοιρινά μπριζολάκια με μπόλικο πάχος ή 2 κιλά φέτες από στήθος χοιρινού

Για τη μαρινάδα:
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες...
½ κούπα σάλτσα σόγιας
5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 πορτοκάλι, ξύσμα
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μας. Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Τοποθετούμε τα μπριζολάκια σε ένα μεταλλικό σκεύος και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ (ή 8 ώρες), αναποδογυρίζοντας κάθε 3 ώρες περίπου το κρέας. Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30’-45’) πριν τα ψήσουμε. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τα αλείφουμε με ένα πινέλο, να μην στεγνώσουν, με τη μαρινάδα.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές