Είσαι τύπος… bourbon?! Συνταγή: Bourbon sour

26 Νοεμβρίου 2015
Παίξ’το Νότιος, έμπειρος μπάρμαν και «μπλέξε» το ιδιαίτερο bourbon με στυφές νότες
 
Εκεί στο Νότο, στο Κεντάκι που θεωρείται επάξια ως η κομητεία του Bourbon, λέγεται πως τον 18ο αιώνα οι Σκωτσέζοι και Ιρλανδοί άποικοι παρήγαγαν τα πρώτα μπουκάλια μπέρμπον. Σε αντίθεση με το αυθεντικό σκωτσέζικο ουίσκυ, το bourbon φτιάχνεται από καλαμπόκι, στάρι και κριθάρι και παλαιώνεται μέσα σε απανθρακωμένα δρύινα βαρέλια, τα οποία χρησιμοποιούνται μονάχα μια φορά! 
 
Θα χρειαστούμε: (για 8 κομμάτια)
 
25 ml νερό 
 
25 ml ζάχαρη
 
50 ml bourbon
 
25 ml χυμό λεμονιού
 
1 ασπράδι αβγού
 
για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)
στριφογυριστή φλούδα λεμονιού 
 
Πάμε…
 
Φτιάχνουμε το σιρόπι της ζάχαρης, βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι το νερό με τη ζάχαρη για 2’-3’ κι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού προκύψει ένα λείο, διαφανές σιρόπι, το αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και το παγώνουμε στο ψυγείο για ελάχιστα λεπτά.
 
Γεμίζουμε ένα σέικερ μέχρι τη μέση με παγάκια (θρυμματισμένα ή ολόκληρα), προσθέτουμε το δροσερό σιρόπι της ζάχαρης, το αλκοόλ, το χυμό του λεμονιού και το ασπράδι αχτύπητο (!), και κουνάμε με χάρη κι επιμονή το σέικερ για 15’’. Καλή Γυμναστική by the way και σου φτιάχνει τη διάθεση! Αν έχουμε strainer περνάμε το bourbon sour μας πριν γεμίσουμε ένα ποτήρι για κοκτέιλ, διαφορετικά παραδοσιακά κι απλά, το περνάμε μέσα από σουρωτηράκι. Γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού. Enjoy!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές