Χαλβάς με σοκολάτα

23 Μαΐου 2022
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
60'
Υλικά
124 ml ηλιέλαιο 
248 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
372 γρ. ζάχαρη 
500 ml νερό 
2 κ.σ. ανθόνερο 
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού 
1 ξυλάκι κανέλας 
50 γρ. σοκολάτα μαύρη
50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα
1 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ηλιέλαιο να πάρει θερμοκρασία.
2. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά
3. Προσθέτουμε τα φουντούκια, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
4. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, την πραλίνα φουντουκιού, το ανθόνερο και βράζουμε για 5-6 λεπτά.
5. Μεταφέρουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. 
6. Γαρνίρουμε με τριμμένη μαύρη σοκολάτα.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές