Γλυκό με marshmallows και C(h)oco Pops!

08 Οκτωβρίου 2015
Θα χρειαστούμε: (για 12 κομμάτια)
 
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
300 γρ. marshmallows
275 γρ. δημητριακά Coco Pops Chocos
80 γρ. λευκή σοκολάτα
80 γρ. bitter σοκολάτα ή γάλακτος
 
Πάμε…
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, αδειάζουμε τα marshmallows μαζί με το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να λιώνει το βούτυρο και τα marshmallows ζεσταθούν κι αρχίσουν να μοιάζουν με πηχτό σιρόπι, ανακατεύουμε ζωηρά μερικές γύρες με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Όταν λιώσουν καλά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ (κατά προτίμηση γυάλινο) κι αδειάζουμε τα δημητριακά μας. Περιχύνουμε με το ζεστό τσιχλο-σιρόπι που λιώσαμε κι ανακατεύουμε καλά να προκύψει ένα μείγμα.
 
Διαλέγουμε ένα ταψάκι, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί μέχρι επάνω (πάτος & τοιχώματα) κι αδειάζουμε το μείγμα μας. Χτυπάμε λιγάκι το ταψί πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να πάει παντού το μείγμα και με το πίσω μέρος της κουτάλας μας λειαίνουμε την επιφάνεια.
 
Σε μπεν μαρί ή στο microwave λιώνουμε ξεχωριστά τη λευκή και την bitter σοκολάτα (ή γάλακτος αν προτιμάμε). Με δυο διαφορετικά κουτάλια, παίρνουμε από τις λιωμένες σοκολάτες και στάζουμε στην επιφάνεια του τουρτο-κέικ μας, κάνοντας σχεδιάκια ή απλώς σοκολατο-γραμμές.
 
Αφήνουμε το γλυκό μας στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 2 ώρες, να «δέσει». Αν είμαστε υπομονετικοί τύποι, καλύτερα να το αφήσουμε 1 ολόκληρο βράδυ. Όταν κρυώσει καλά το γλυκό μας, μπορούμε να το μεταφέρουμε σε πιατέλα ή να το κόψουμε σε 12 κομμάτια με τη βοήθεια ενός λείου μαχαιριού. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές