Ginger bread

linkedin
Μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
60'
totalTime
Συνολικός χρόνος
150'
Υλικά

Για το ginger bread

  • 190γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2κ.γ. πιπερόριζα σκόνη
  • 2κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 75γρ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο
  • 150γρ. καστανή ζάχαρη
  • 125γρ. ροδόμελο
  • 117ml ζεστό νερό
  • 1 αβγό
  • 30γρ. καρύδια

Για το frosting

  • 150γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • 50γρ. μασκαρπόνε
  • 1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

  • 40γρ. καρύδια
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, τη πιπερόριζα, τη κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και το αβγό. Χτυπάμε με ένα σύρμα πολύ καλά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε το ροδόμελο και το ζεστό νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην χωρίσει το αβγό.
  3. Έπειτα κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μικρό μπλέντερ σπάμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.


Για το frosting

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε λεία υφή.
  2. Μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές