Πάπια σιγομαγειρεμένη με μανταρίνι και πατάτες

linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
135'
Υλικά
  • 2 μπούτια πάπιας
  • 50γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι(μόνο τα φύλλα)
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο(μόνο τα φύλλα)
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 2σκ. σκόρδο
  • Χυμό από τρία μανταρίνια
  • Ξύσμα από ένα μανταρίνι 
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες
  • 2κ.σ. ηλιέλαιο
  • 5τμχ. κάρδαμο
  • 2τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 80ml ερυθρό κρασί
  • 350ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο(για το γαρνίρισμα)
  • 1 μανταρίνι σε φιλέτα(για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πατάτες σε χοντρές φέτες και  ψιλοκόβουμε το σκόρδο. 
  3. Σε μία φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε πολύ καλά.
  4. Αλατίζουμε τη πάπια και σοτάρουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  5. Έπειτα προσθέτουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει περιχύνουμε τη πάπια.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  7. Ακολούθως βάζουμε τη δάφνη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη κανέλα και τα αρωματικά.
  8. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ξύσμα, τους χυμούς και το νερό. 
  10. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  11. Ψήνουμε στο φούρνο για ενάμιση ώρα σκεπασμένο και μισή ώρα ξεσκέπαστο. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές