Πίτα με λουκάνικο, μοσχαρίσιο κιμά και κάστανο

06 Ιανουαρίου 2023
linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
75'
Υλικά
  • 850γρ. σφολιάτα
  • 200γρ. κάστανα ψημένα
  • 150γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 300γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 70γρ. μπέικον
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 100γρ. πράσο
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 70ml κόκκινο κρασί
  • 200γρ. κρέμα τυρί
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 1κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1κ.σ. σχοινόπρασο
  • 100γρ. μανιτάρια Portobello
  • 1σκ. σκόρδο
  • 1 κρόκο
  • Λευκό και μαύρο σουσάμι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα σανίδι κοπής κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, τα μανιτάρια, τα κάστανα, το λουκάνικο και το μπέικον σε λεπτές φέτες. Επίσης ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
  2. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε.
  3. Ξεκινάμε να σοτάρουμε πολύ καλά το κιμά μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  4. Έπειτα προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα και το ανακάτεμα. Μόλις πάρει χρώμα και το λουκάνικο προσθέτουμε το μπέικον.
  5. Μόλις πάρει χρώμα και το μπέικον βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο.
  6. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έπειτα προσθέτουμε το μανιτάρι και αλατίζουμε πολύ καλά.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  8. Βάζουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το σχοινόπρασο και το θυμάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει το μείγμα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
  10. Ανοίγουμε ελάχιστα τα δύο φύλλα της σφολιάτας με τον πλάστη και κόβουμε σε κυκλικό σχήμα στο μέγεθος του ταψιού. Βάζουμε το πρώτο φύλλο στο πάτο του ταψιού και πατάμε με τα δάκτυλα να εφαρμόσει καλά. 
  11. Γεμίζουμε με τη γέμιση και απλώνουμε μ ένα κουτάλι. 
  12. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες. 
  13. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τον κρόκο.
  14. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και λίγο θυμάρι.
  15. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές