Φτερούγες κοτόπουλου με 4 τρόπους!

31 Μαΐου 2018
Φτερούγες κοτόπουλου με 4 τρόπους!
Τι ταιριάζει τέλεια με μια παγωμένη μπιρίτσα; Οι φτερούγες κοτόπουλου! Σας δίνουμε 4 συνταγές, για φτερούγες, στο φούρνο ή τηγανητές , καυτερές και μη!
 

Καυτερές φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο

Υλικά: ( για 12 φτερούγες)
 
12 φτερούγες κοτόπουλο
 
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
 
3 κ.σ. ξίδι
 
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
 
1 κ.σ. Worcestershire sauce
 
1 κ.γ. αλάτι
 
4 κ.σ. hot sauce
 
3 κ.σ. μέλι
 
Σέλινο για το σερβίρισμα
 
Πιπέρι
 
Εκτέλεση:
 
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, την καπνιστή πάπρικα, το Worchstershire sauce, το αλάτι, το hot sauce και λίγο πιπέρι. Τοποθετούμε μέσα τις φτερούγες κοτόπουλο, τις καλύπτουμε εντελώς και τις αφήνουμε να μαριναριστούν. Ιδανικά, για ολόκληρο το βράδι αλλά αν δεν προλαβαίνετε, 4-5 ώρες είναι αρκετές.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τις φτερούγες από τη μαρινάδα και την φυλάμε. Απλώνουμε τις φτερούγες σε ένα δίσκο με λαδόκολλα. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε και αφαιρούμε το επιπλέον λάδι. Αλείφουμε την κάθε φτερούγα, λίγη από τη μαρινάδα που φυλάξαμε. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά. Κατά φάσεις, τις γυρίζουμε για να ψηθούν παντού. Όταν γίνει αυτό, πρέπει να «κολλάνε» λίγο και η μαρινάδα να έχει κάνει ένα ωραίο γλάσο γύρω γύρω. Σερβίρουμε με κομματάκια σέλινο.
 
oven baked spicy wings

Ινδικές φτερούγες κοτόπουλο

Υλικά: ( Για 12 φτερούγες)
 
12 φτερούγες κοτόπουλο
 
1 κ.σ. φυτικό λάδι
 
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 
2 κ.σ. γιαούρτι
 
1 κ.σ. πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
 
1 σκ. σκόρδο, λιωμένο
 
1 κ.σ. σκόνη κάρι (επιλέξτε τη σκόνη, αναλόγως του πόσο πικάντικες θέλετε τις φτερούγες σας)
 
½ κ.γ. κουρκουμά ( turmeric)
 
Λίγο μαύρο πιπέρι
 
Εκτέλεση:
 
Σε μια πλαστική σακούλα – εκείνες που χρησιμοποιείτε για να φυλάτε φαγητά στην κατάψυξη – αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Αφαιρούμε τον αέρα, σφραγίζουμε τη σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε τις φτερούγες σε ένα δίσκο. Ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 25 λεπτά. Και είναι έτοιμες! Σερβίρουμε με σαλάτα.
 
Indian chicken wings

Αυθεντικό αμερικάνικο fried chicken

Υλικά: ( Για 14 φτερούγες)
 
14 φτερούγες κοτόπουλο
 
½ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 
¼ φλ. σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
 
¾ κ.γ. αλάτι
 
¼ κ.γ. πιπέρι
 
2 μεγάλα αυγά
 
Λάδι για τηγάνισμα
 
1 1/2 φλ. γάλα
 
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
 
3 κ.σ. πιπέρι
 
1 κ.γ πιπέρι καγιέν
 
1 κ.σ. αλάτι
 
1 κ.σ. βασιλικό (ξηρό)
 
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
 
 
Εκτέλεση:
 
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ¾ κ.γ. αλάτι και το ¼ κ.γ. πιπέρι. Ταυτόχρονα, κτυπάμε μαζί τα αυγά με το γάλα και τα περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Το αφήνουμε για 20 λεπτά. 
 
Σε μια μεγάλη μαντεμένια (cast iron) κατσαρόλα, θερμαίνουμε το λάδι.
 
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, κτυπάμε το αλεύρι, με τις 3 κ.σ. πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, το βασιλικό και την καπνιστή πάπρικα. 
 
Αφαιρούμε τις φτερούγες, από το μείγμα του αυγού. Κρατάμε το μείγμα στο πλάι. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο καλά.
 
Τοποθετούμε τις μισές φτερούγες στο μείγμα με το αλεύρι, αφαιρώντας το περιττό. Ακολούθως βουτάμε τις φτερούγες πίσω στο μείγμα του αυγού και μετά ξανά στο μείγμα με το αλεύρι.
 
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τις απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα και τις διατηρούμε ζεστές σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200 βαθμούς).
 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, με τις υπόλοιπες φτερούγες.
 
Σερβίρουμε με μια δροσιστική σαλάτα με καρότο και λάχανο!
 
Fried american wings

Ασιατικές φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο

Υλικά: ( Για περίπου 16 φτερούγες)
 
16 φτερούγες κοτόπουλο
 
Λάδι για ψήσιμο
 
½ φλ. σάλτσα Hoisin
 
1/3 φλ. σάλτσα teriyaki
 
¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
 
2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
 
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
 
Εκτέλεση:
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί.
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα teriyaki, την μαύρη ζάχαρη, το σκόρδο, το τζίντζερ.
 
Βάζουμε τις φτερούγες στο ταψί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα την επιφάνεια τους.
 
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι φτερούγες. Στα 15 λεπτά, αλείφουμε ξανά τις φτερούγες και γυρίζουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι από πάνω και σερβίρουμε με σαλάτα.
 
Asian wings